سلامت و تغذیهمجله یوشاتی

علائم و درمان بیماری آنفولانزا

با کاهش دمای هوا و نزدیک شدن به فصول سرد سال، بیماری و ویروس هایی مانند آنفولانزا ظاهر می‌شود و شاید بتوان گفت درصد زیادی از افراد به این ویروس دچار خواهند شد. این بیماری یک ویروس عفونتی است و بخش های بالایی مجرای تنفسی مانند بینی، گلو و ریه را تحت تأثیر قرار می‌دهد. فرد با مبتلا شدن به بیماری آنفولانزا مدام احساس کوفتگی و خستگی دارد و بسیار بی حوصله است. در نتیجه، به دنبال راهکارهایی برای درمان آنفولانزا و خلاص شدن از شر این بیماری عفونتی خواهد بود.


شاید یکی از راه‌های پیشگیری از بیماری آنفولانزا ، تزریق واکسن آن باشد. اما این واکسن با تمام مزایایی که دارد، دارای یکسری از عوارض جانبی مانند دردهای عضلانی، خارش پوست، تهوع و احساس ناراحتی ایجاد می‌کند. در این مطلب راجع به بیماری آنفولانزا و راه حل‌های درمان آن صحبت می‌کنیم.

بیماری آنفولانزا چیست؟

آنفولانزا یک نوع بیماری واگیردار و مسری است. علایم و نشانه‌هایی دارد که چهار روز بعد از مواجه شدن نمایان می‌شود. ابتدا از خشکی گلو و آبریزش بینی شروع و بعد به سردرد، درد بدن، خستگی و کوفتگی می‌انجامد.
امکان مبتلا شدن به این بیماری در هر فصل از سال وجود دارد. اما در اواخر پاییز و اوایل زمستان درصد ابتلا بیشتر است. آنفولانزا به سه گروه A و B و C دسته بندی می‌شود. این ویروس علاوه بر انسان‌ها، ویروسی است که بر روی پرندگان و همچنین پستانداران تأثیر می‌گذارد.

درمان سریع آنفولانزا - علائم آنفولانزا - درمان خانگی انفولانزا

عامل شیوع آنفولانزا

اصلی‌ترین عامل شیوع این بیماری ویروسی است که از طریق هوای محیط منتقل می‌شود. در ضمن، اگر فردی با یک سطح آلوده‌ به ویروس آنفولانزا تماس داشته باشد و با دست آلوده غذا بخورد و به دهان خود بزند، امکان مبتلا شدن به این بیماری زیاد خواهد بود.

نشانه های بیماری آنفولانزا

  • تب و لرز
  • سرفه و خشکی گلو
  • کاهش اشتها
  • اختلال در خواب
  • درد بدن و احساس کوفتگی شدید
  • آبریزش و احتقان در بینی
  • تهوع
  • تغییر در صدا

آنفولانزا با سرماخوردگی متفاوت است

بیماری سرماخوردگی علائمی مانند سرفه، عطسه، آبریزش بینی دارد که با گذشت سه تا چهار روز بعد از مصرف دارو و آنتی بیوتیک درمان و فرد می تواند بدون مشکل کارهای روزانه خود را انجام دهد. اما بیماری آنفولانزا ، علائمی که در بالا نام بردیم را دارد و این علائم شدیدتر از سرماخوردگی است. دوره درمان بیماری آنفولانزا طولانی‌تر از سرماخوردگی خواهد بود.

درمان سریع آنفولانزا - پیشگیری بیماری آنفولانزا - علائم آنفولانزا

به جنگ بیماری آنفولانزا بروید

اگر می‌خواهید به این بیماری مبتلا نشوید، یا به این بیماری دچار شده‌اید و مدام دنبال راهکارهایی هستید که هر چه سریعتر این ویروس را ریشه کن کنید، می‌بایست یکسری از نکات رعایت شود. در ادامه به چند نمونه از راهکارهای درمان آنفولانزا اشاره می‌کنیم.

سوپ مرغ بخورید
شاید برایتان تعجب آور باشد، اما سوپ مرغ یکی از راه حل های اثر بخش برای درمان این بیماری است. سوپ مرغ مقدار قابل توجهی آنتی اکسیدان دارد و به همین دلیل عفونت‌ها را از بین می‌برد. آنتی اکسیدان سیستم ایمنی بدن را تقویت و هم می‌تواند از این بیماری پیشگیری و هم آن را درمان کند.

درمان خانگی آنفولانزا - علائم آنفولانزا - درمان سریع آنفولانزا

علاوه بر آنتی اکسیدان، این سوپ نرم کننده مجاری تنفسی، کاهش التهاب و درد، تأمین پروتئین است. بنابراین مصرف سوپ مرغ را در دوران بیماری آنفولانزا فراموش نکنید و روزانه دو وعده از این سوپ خوشمزه را بخورید.

لیمو، ضد ویروس
یکی از راه‌های درمان بیماری آنفولانزا مصرف لیمو است. همه تا حد زیادی از خواص درمانی این میوه خبر دارند. اما لازم به ذکر است که لیمو خاصیت ضدویروسی و همچنین ضدباکتریی دارد و از این رو، برای درمان آنفولانزا نقش مهمی را ایفا می کند. برای درمان این بیماری، لیمو را در آب گرم فشار دهید و به آن عسل اضافه کنید. مصرف این ترکیب دو بار در روز، گلو را آرام و این ویروس را از بین می‌برد. لیمو سرشار از ویتامین C است.

درمان آنفولانزا با لیمو - درمان سریع آنفولانزا - درمان خانگی آنفولانزا

کنترل سرفه با زنجبیل
از آنجایی که این گیاه گرم و خشک است، برای درمان بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار مفید بوده. مصرف این گیاه در دوره ویروس آنفولانزا، سبب درمان گلودرد و سرفه و همچنین خاصیت نیروبخشی دارد و خستگی را از بین می‌برد. هر گاه که احساس مبتلا شدن به آنفولانزا را کردید یا زمانی که به این بیماری مبتلا شده‌اید، به سراغ چای زنجبیل بروید و این چای را آماده کنید.

مصرف این چای علاوه بر اینکه اثر آرامش بخشی دارد، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. برای اثربخشی بهتر می‌توانید به چای زنجبیل خود مقداری عسل اضافه کنید و تأثیر مثبت آن را ببینید.

دریافت کافی ویتامین C
جهت پیشگیری یا درمان آنفولانزا، ویتامین C بدن را به میزان کافی تأمین نمایید. این ویتامین سبب تقویت دستگاه ایمنی بدن می‌شود و بدن را برای مبارزه با ویروس قوی خواهد کرد. می توان گفت بهترین منبع برای تأمین ویتامین C، میوه و سبزیجات است.

التیام درد با کیسه آب گرم
اکثر افرادی که به بیماری آنفولانزا مبتلا می‌شوند از درد بدن رنج خواهند برد. کیسه آب گرم می‌تواند کمک خوبی برای التیام درد بدن باشد. هر بخش از بدن که احساس کوفتگی و درد دارید کیسه را قرار دهید تا سبب آرام شدن و کاهش درد شود. فقط توجه داشته باشید که جنس کیسه مطلوب و با کیفیت باشد و با ریختن آب جوش درون آن، سبب صدمه رساندن به شما نشود.

درمان آنفولانزا - رفع بدن درد - درمان خانگی آنفولانزا

رفع گرفتگی بینی با بخور اکالیپتوس
بخور، یکی از راه‌های خانگی برای درمان بیماری آنفولانزا است. اکالیپتوس سبب رفع گرفتگی بینی می‌شود و سرفه را کم می کند. در روز ده دقیقه الی یک ربع بخور اکالیپتوس بگیرید. این بخور سینوس های شما را فعال خواهد کرد. برای گرفتن بخور اکالیپتوس، داخل آب جوش چند قطره روغن اکالیپتوس بریزید. بعد از ریختن روغن چیزی در حدود یک دقیقه اجازه دهید تا آب به همراه روغن جوش کند. سپس ظرف محتوای آب جوش و روغن را روی زمین بگذارید و حوله را بر روی خود بگیرید. به مدت چند دقیقه با بخار اکالیپتوس نفس بکشید.

بخور اکالیپتوس - درمان آنفولانزا - درمان خانگی آنفولانزا

آب کافی بنوشید
یکی از علائم بیماری آنفولانزا تب شدید است. با تب کردن مقدار زیادی از آب بدن فرد از دست می‌رود. در این حالت فرد بیمار می‌بایست میزان زیادی آب و مایعات بنوشد تا آب بدن از دست رفته را تأمین کند. برای درمان این بیماری توصیه می‌شود مدام از مایعات گرم استفاده شود. چون علاوه بر اینکه آب بدن جایگزین خواهد شد، گلو را هم نرم می‌کند.

در زمانی که بیمار هستید به هیچ وجه از نوشیدنی های قندی و کافئین دار استفاده نکنید. نه تنها به درمان بیماری تان کمکی نخواهد کرد، بلکه آن را تشدید می‌کند. بجای مصرف این نوشیدنی های مضر، از  دمنوش های گیاهی که مفید هستند و هیچ عوارضی ندارند استفاده کنید.

چای دارچین را فراموش نکنید
یکی از خوراکی‌هایی که بسیار برای درمان ویروس آنفولانزا مفید است، دارچین نام دارد. این گیاه به عقیده مصریان از طلا و نقره ارزش بیشتری خواهد داشت. دمنوش چوب دارچین به همراه کمی عسل برای درمان بیماری آنفولانزا بسیار اثربخش است.

درمان خانگی آنفولانزا - درمان سریع آنفولانزا

هنگامی که به بیماری آنفولانزا مبتلا شده‌اید، سعی کنید تا چند روز در خانه بمانید و در رختخواب استراحت کنید. مصرف مدام نوشیدنی های گم فراموش نشود. از ژل‌های ضدعفونی کننده ای که در داروخانه‌ها موجود است تهیه کنید. همچنین دست هایتان را مدام با این ژل ها ضدعفونی نمایید. رعایت تمام نکات بهداشت فردی و عمومی ضروری است تا از درصد مبتلا شدن اطرافیانتان به این ویروس کاسته شود. در ضمن، حتماً با بروز نشانه های بیماری آنفولانزا به پزشک مراجعه و طبق تجویز دارو مصرف کنید.

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن